Coronacheck Scanner i.c.m. Android Smartphone

De Overheid heeft de regels weer verscherpt, naast een aantal versoepelingen. Een van de verscherpingen is dat er nadrukkelijk op toegang wordt gecontroleerd of een bezoeker een gelding vaccinatie- en/of herstelbewijs heeft. Dit gebeurd door middel van de Coronacheck app of met een uitgeprinte QR code die officieel vervaardigd is door het bevoegde autoriteit.

Om voor evenementen en tijdelijke activiteiten een goede, betaalbare en efficiënte oplossing te kunnen bieden kunnen wij Managed smartphones verhuren met enkel de benodigde apps aan.

Deze instructie is geschreven op basis van de Coronacheck website.

Wij leveren standaard de Samsung xCover 3 toestellen, welke absoluut tegen een stootje kunnen. Door de implementatie van Mobile Device Management kunnen wij diverse apps vooraf installeren, verwijderen of blokkeren, zodat de toestellen enkel voor het aangevraagde doel gebruikt kunnen worden.

Deze instructie is bedoeld voor het gebruik van de Samsung xCover 3 i.c.m. de Coronacheck Scanner app.

Toestel opstarten

 • Zet het toestel aan door enkele seconden op de aan-/uitknop te drukken.

 • Wacht tot het toestel is opgestart.

 • Indien er wordt gevraagd voor een pincode, voer deze in. De pincode kunt u opvragen via ons servicenummer, per mail of staan vermeldt op de offerte.

Coronacheck Scanner

Houd afstand en scan de QR-code

Druk in de CoronaCheck Scanner-app op ‘Start Scannen’. Vraag de bezoeker zijn of haar QR-code te laten zien. Dat mag zowel via de CoronaCheck-app als op papier. De QR-code geldt als bewijs en kan op veilige afstand uitgelezen worden.

Richt de camera van jouw telefoon op de telefoon van de bezoeker en scan de QR-code.

Groen scherm

Groen scherm? De bezoeker heeft een geldig bewijs. Controleer nu of de gegevens op het groene scherm hetzelfde zijn als de gegevens op het identiteitsbewijs. Check? Dan mag de bezoeker naar binnen. Het kan zijn dat er ook een toegangskaartje nodig is.

Rood scherm

Een rood scherm betekent dat de QR-code niet aan Nederlandse eisen voldoet.

Dit kun je doen:

 1. Controleer of de tijd op de telefoon van de bezoeker goed staat ingesteld. Zorg dat de datum en tijd op ‘automatisch instellen’ staan. Zorg dat de datum en tijd op ‘automatisch instellen’ staan.

 2. Controleer of de bezoeker een origineel bewijs laat zien. Een screenshot van een bewijs kan voor problemen zorgen.

 3. Vraag de bezoeker om de app volledig af te sluiten en opnieuw op te starten. Scan daarna opnieuw de QR-code.

Blijft het scherm rood?

Vraag de bezoeker contact op te nemen met de helpdesk van CoronaCheck. Zonder groen scherm mag de bezoeker niet toegelaten worden.

Zelf testen

Het is altijd fijn om voorafgaand dat je bezoekers ontvangt al getest te hebben. Zo weet je hoe de app werkt, wat je qua output kan verwachten en hoe je hier op kan handelen. Deze QR-codes komen van de site van Coronacheck.

Open Coronacheck Scanner op de Samsung xCover 3 en scan de QR-codes:

 

 

 • Grijs scherm? Dat betekent dat er een geldige demo-code is
  gescand. Bij het scannen van een echte geldige QR-code zal het scherm
  groen worden in plaats van grijs.

 • Een rood scherm betekent niet dat de bezoeker corona heeft, alleen dat de QR-code niet geldig is.

 

Bron: https://coronacheck.nl/nl/scanner/zo-werkt-scannen